the last few months

Såg nu att det inte var sen tidigt i juli som jag skrev här senast....men har verkligen varit tvungen att lägga bloggandet på is i några månader, men nu känner jag att det skulle passa bra att börja lite smått igen för egen del med tanke på saker som jag går igenom just nu. Det skulle vara intressant att gå tillbaka om några år och läsa det som jag skriver nu och några månader framåt.
 
Jag ska försöka att inte göra en lång förklaring till varför jag inte bloggat på ett tag, vilket det nog kommer att bli ändå.... Men först och främst blev jag riktigt sjuk resten av sommaren, då jag verkligen var sängliggandes med hög feber, hosta, ögoninflammation, öroninflammation och ingen röst alls. Sen kom augusti...och jag hade varit så himla inställd på att antingen läsa Psykologi C eller Personal och arbetsvetarprogrammet hemma i Karlstad. Jag hade dock alltid varit intresserad av att prova att läsa psykologprogrammet och hade av någon anledning satt detta program högst upp på listan i min ansökan. Jag trodde verkligen inte att jag skulle komma in...men det gjorde jag! Dock var jag redan så inställd på att läsa något helt annat och psykologprogrammet kändes inte helt rätt, men eftersom det var mitt förstahandsval så ströks jag från alla andra utbildningar. Så jag gick och tänkte fram och tillbaka hela augusti hur jag skulle göra. Det blev nästan som en chock eftersom jag var så inställd på att var kvar i Karlstad och läsa något helt annat - till att nu flytta till en helt annan stad, närmare bestämt Linköping, och läsa psykologprogrammet. Men när det var cirka en vecka kvar till kursstart så bestämde jag mig för att i alla fall prova. Och eftersom att jag är en sådan trygghetsnarkoman var detta ett väldigt jobbigt beslut, både för att jag var osäker på om jag verkligen ville läsa programmet, och om jag gjorde det för min eller får någon annans skull. Dessutom hade jag, och har fortfarande, hel del andra problem, både psykiska och fysiska, som jag egentligen hade behövt få bukt på innan jag gjorde allt detta. Men jag körde i alla fall på och jag blev verkligen helt förälskad i klassen, det var den som gjorde att jag faktiskt ville gå till föreläsningarna. Dock kände jag ganska snabbt att detta med PBL (problembaserat lärande), som dom använder på Linköpings universitet, inte passade mitt sätt att studera på. Dessutom var jag fortfarande osäker på hela programmet. Men nu idag är jag mer positiv till att läsa det, dock eventuellt på ett annat universitet där dom inte använder sig av PBL.

Jag har som sagt läst en hel del psykologi förut, vilket nu resulterade i att jag inte behövt läsa den kursen vi har nu nere i Linköping. Och jag kommer nog eventuellt inte behöva läsa nästa heller. Därmed har jag nu läst ifatt Psykologi C här i Karlstad så länge. Jag får dock se om jag gör uppsatsen eller inte. För nu har jag fått reda på att Karlstad ska starta ett psykologprogram nästa år, och som jag därmed är sugen på att söka. Men jag är även fortfarande intresserad av personal och arbetsvetarprogrammet. Och samtidigt är jag sugen på att ta en paus ett tag från pluggandet och jobba och resa. Därmed har jag mycket att fundera/tänka på. Men jag känner i alla fall att jag i nuläget inte är redo för att skriva en C-uppsats, då jag skulle behöva lite paus från allt och ta hand om mig själv lite. Jag har som sagt en hel del problem som jag inte hunnit ta itu med, och nu har dessutom fler problem uppstått, så nu ska jag försöka få bukt på dom fysiska problemen till att börja med. Så idag har jag äntligen fått tid hos två olika barnmorskor och även fått tider på vårdcentralen. Ska även beställa tid på en privat klinik och förhoppningsvis får jag en tid väldigt snart, för jag fick inte tid på vårdcentralen fören i november. Så vi får se hur detta går. Jag vill just nu inte uttala mig om vad problemen gäller, men kanske senare när jag fått svar själv, då jag själv inte riktigt vet vad problemen exakt handlar om.
 
Som sagt, blev en lång förklaring ändå nu...men men! Nu kanske det är mer begripligt varför jag varit frånvarande från bloggen. Blev helt matt av denna långa förklaring nu, så nu blir det att fortsätta mysa lite framför en film med min nya favorit-ansiktsmask. PUSS!
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Louise Johansson