19.31

Mitt i all tråkiga tentaplugg idag så blev jag så glad när jag såg att mina prover från tikei har kommit! Det ska bli roligt att testa dom och förhoppningsvis passar någon av färgerna. Jag har aldrig använt mineralfoundation förut heller så får så hur detta går!
 
 
 
 

positive thought

 

the day in pictures

Såhär rolig har i princip hela min dag sett ut! Sitter i skolan och går igenom anteckningar, begreppslistor, gamla tentor och böcker till den kommande tentan på fredag. Dagarna kommer antagligen se likadana ut fram tills dess - woop woop!
 
 
dagens pluggsnacks, redbullen var verkligen a life saver!

wanties from mac

Sitter just nu i min pluggpaus och drömmer mig bort lite på olika hemsidor. Just nu har jag fastnat inne på kicks hemsida och kollar på produkter från MAC! Finns en hel del därifrån som jag vill ha i min sminklåda just nu, här är top 4!
 
 
funny story though! när jag var i Oslo senaste gick jag till två olika kicksaffärer för att fråga vilken färg dom rekommenderade till mig på foundation och concealer. På den ena affären rekommenderade dom NW och på den andra rekommenderade dom NC, och båda två var lika säkra och bestämda med deras svar. Så jag är väldigt kluven nu om jag ska ha färgen NC15 eller NW15 på min concealer och foundation när jag väl köper dom!

new jacket

 
Denna militärjacka har jag helt glömt bort att visa! Jag köpte den senast jag var i Oslo för endast 100 kr!! Den är från Cubus och just den affären skulle stängas ned så dom hade jättestor rea. Tror den kan bli snygg till skorna jag köpt som jag visade igår, och kanske några pilotglasögon på det! Får dock nog bli att börja använda jackan till hösten nu när det nästan börjar bli sommarvarmt ute, som förövrigt är hur skönt som helst!

tikei

Beställde nyss hem några prover på mineralfoundations från Tikei. Har velat prova deras produkter väldigt länge nu och jag har hört så bra saker om deras foundations! Det har alltid slutat med att jag velat fram och tillbaka och funderat på vilka färger jag ska ha och aldrig beställt. Så nu bestämde jag mig för att beställa hem prover för 10 kronor styck så att jag får prova dom fägerna jag tror passar mig. Det är ju bra pris på produkterna men jag vill ju inte beställa hem helt fel färg, vilket är lätt hänt när det finns 40 färger att välja mellan!
 
Jag har till att börja med problem med att förstå vilken serie som passar mig. Det finns jättebra guider på deras egna hemsida men för mig är det ändå svårt att välja endast en serie, men jag tror att det är antingen cool-serien eller neutral-serien som gäller för mig. Sedan gäller det även att välja rätt nyans inom den serien, vilket jag i mitt fall tror är 1 eller 2. Så därför har jag nu beställt hem prover på Cool 1, Cool 2, Neutral 1 och Neutral 2. Jag passade även på att beställa hem två prover på concealer i färgen Cool och Neutral. Hoppas hoppas att någon av dessa färger passar nu!!
 
 
 

new shoes

 
 
 
 
Nya skor från Din Sko!

4am

 

strawberry & cheesecake

Marknaden igår var verkligen en besvikelse, det var inte alls lika stort som det brukar vara. Och utbudet på karusellerna var inte riktigt för mig, men vi åkte en i alla fall och ojojoj vad vi skrek! Vi skulle ju självklart åka den värsta och efteråt mådde vi verkligen inte bra (haha!), den snurrade och svängde åt alla håll och man tappade helt fattningen om vad som var upp och ner! Nej, jag klarar verkligen inte av karuseller som snurrar längre, berg och dalbana är mer min grej.
 
Resten av dagen och kvällen gick sedan åt till att fota lite ute på dom vackra körsbärsträden och vitsipporna, eller ja, jag tittade och hejade på medan Tezza fotade (ja det är hennes riktiga namn - awesome, I know!). Kvällen avslutades sedan med lite lördagssnacks framför serien Ghost Adentures, som jag förövrigt verkligen inte vågar kolla på själv! Jag är ju så himla lättskrämd men ändå älskar jag att bli skrämd och tycker att skräckfilmer och liknande ger en sådan kick, men jag kan abslout inte kolla på dom själv. Som tur är så har jag Tezza som är likadan, så hon har blivit min skräckfilms-buddy.
 
Denna dag har bestått av något helt annat, nämligen plugg, plugg och åter plugg. Sitter och läser om forskningsmetodik just nu på engelska, det kunde ju gärna fått vara mer intressant. Men det är bara att bita ihop för på fredag kl 08.15 är det salstenta som gäller - you can to this Louise! Men efter 8 timmars läsande så avslutar jag i alla fall min helg genom att unna mig en av mina favoriter från Ben & Jerrys - Strawberry Cheesecake! 
 
Hoppas ni haft en superbra helg och njutit av det fina vädret, xoxo 
 

round mirror tray

Jag har äntligen införskaffat mig en spegelbricka! Jag vet dock inte om jag ska ha ljus eller några av mina parfymer på den. Det blev i alla fall jättefint när jag provade att ställa några parfymflaskor på. Men kan tänka mig att det även blir hur fint som helst att ha ljus på den en mörk och mysig kväll när ljuset kan speglas så fint i spegeln!
 
 
 
 
Hur fint??! 
 

15.55

Nu drar jag iväg på en marknad och förhoppningsvis blir det att åka lite karuseller!
 
Två snabba bilder på dagens väldigt simpla sminkning!
 
 

two new blankets

Hur fina är inte dessa två filtar?! När jag såg dom så föll jag pladask, kunde inte bara välja en så jag köpte båda! Så himla mysiga och mjuka! ♥ ♥ 
 
 
 

today's makeup - just one layer of mascara

 
 
 

g'night!

Avslutar kvällen med dessa bilder som förklarar på ett mycket bra sätt hur jag känner och mår just nu efter en riktig jobbig heldag i skolan, och med världens svåraste tenta som ligger framför mig!
Bilder från Weheartit.

vitrinskåp

Har på senaste tiden blivit riktigt inspirerad av att återanvända gamla möbler och liknande som jag sett att många har börjat göra. Så förra veckan åkte jag in på en secondhand-affär och blev genast kär i ett vitrinskåp. Så jag slog till och det blev mitt för 400 kronor, grymt nöjd är jag!!! Just nu är det betsat på utsidan och jag ska snart ta och börja och måla om hela skåpet till vitt.
 
Jag ska även byta ut handtagen till några snyggare, då dom just nu ser lite tråkiga ut. Sedan blir det nog även att sätta in lampor under hyllorna! Får se hur slutresultatet blir men funderar även på att byta ut trähyllorna mot glashyllor. Jag tror att lampornas ljus kan bli snyggare då, men vi får se, blir nog superbra i vilket fall!
 
 
 
 

22.02

Jag som ville vara effektiv när jag kom efter skolan somnade ju självklart mitt i bokläsandet. Jag får ta och sluta läsa i soffan känner jag! Men har ju haft en jobbig heldag i skolan så inte så konstigt att jag är sliten. Efter jag vaknat tog jag mig i alla fall bilen direkt till affären för att köpa lite olika mellanmål att ha med sig till skolan, passade bra när vi antagligen ska vara i skolan hela dagen imorgon också. Så det fick bli lite smått och gått så man håller energin uppe. Har även nyss fått i mig lite efterlängtad kvällsmat - tacos! Så nu blir det att läsa lite till i litteraturen och sedan hoppa i sängen, nattis! 
 
 
 

do something sweet for your friend ♥

Gjorde iordning en söt liten present till en av mina favoritpersoner för ett tag sedan. Ville visa min uppskattning genom att göra en liten personlig presentpåse till henne. Den innehöll hennes favoritgodis som låg i en egengjord "cellofan-påse", en söt nyckelring med två nallar som symboliserade oss två, ett par uggle-örhängen (då hon har börjat älska allt med ugglor) och ett kort med en personlig text!
 
 
 
Tycker det är viktigt att göra lite söta saker ibland för att visa hur mycket man faktiskt uppskattar varandra! ♥

iHerb - real techniques + rabattkod

Har ju helt glömt bort att skriva vart jag köpte mina real techniques-borstar! Detta blir ett långt inlägg men den som är intresserad av vart jag köpte dom och varför kan spara mycket pengar på denna informationen. Jag köpte dom i alla fall på hemsidan iHerb.com, som hade dom billigaste priserna jag kunde hitta. Jag tror till och med att priserna är som på den "riktiga" hemsidan, det vill säga realtechniques.com, men dom skickar ju inte till andra länder som jag förstått det. 
 
 
Jag tittade runt på en hel del hemsidor innan jag bestämde mig för att beställa från iHerb. Först tänkte jag beställa från den brittiska hemsidan som heter allbeauty.com. Jag har beställt saker därifrån förut och rekommenderar verkligen hemsidan, deras priser är så mycket bättre än här i Sverige! Dessutom är Storbrittanien med i EU och därmed slipper du betala tull och moms. 
 
Men när jag väl stötte på hemsidan iHerb såg jag att deras priser på just real techniques-borstar var mycket bättre. iHerb är en amerikansk webshop, vilket innebär att man måste betala moms och tull på dom saker man beställer därifrån. Men om värdet på dina produkter är under 1300 svenska kronor behöver du inte betala tull, och om värdet är under 300 kronor behöver du inte betala moms heller. Klicka in här på tullverket.se om du vill läsa om det själv!
 
Så det jag gjorde var att räkna ut hur mycket det skulle kosta att beställa hem dom borstarna jag ville ha från båda hemsidorna och jämförde sedan priserna. Och trots att jag skulle behöva beställa två gånger från iHerb (för att inte komma över 300 kronor), så blev det billigast. Dessutom fick jag en rabattkod som innebar att om jag fick 5 dollar i rabatt vid min första beställning, eller 10 dollar i rabatt om mina produkter hade ett värde av 40 dollar eller mer. 
 
 
Så i min första beställning beställde jag core collection för 18$, starter set för 18$ och stippling brush för 10$. Detta blev då sammanlagt 46$, men med min rabatt på 10$ så gick det endast på 36$, vilket ungefär är 237 kronor. Med frakten på 4$ blev det allt som allt 40$, det vill säga ungefär 263 kronor. Detta är som sagt ett riktigt bra pris då core collection eller starter set här i Sverige kostar 300 kronor styck! Så jag fick båda två kollektionerna och en borste till för samma pris (om jag inte hade haft rabatten som nu gjorde det ännu billigare än så).
 
Jag tänkte sedan vänta med att beställa hem dom andra borstarna som jag ville ha. Men A var så söt och överraskade mig med att beställa hem resten av borstarna i min "önskelista". Så även han använde sin rabatt, då han ändå inte tänkt beställa något mer därifrån. 
 
 
Den beställningen bestod av - foundation brush (8$), powder brush (10$), expert face brush (9$), blush brush (9$) och shading brush (6$). Detta skulle därmed först gå på 42$, men med rabatt och sedan frakten på det så gick det endast på 36$, det vill säga 237 kronor. Så återigen ett riktigt kap då dessa borstar kostar mellan 120-150 kronor styck här hemma i Sverige! Så jag rekommenderar verkligen att ni kikar in på iHerb. Jag är hur nöjd som helst med borstarna och jag tänker absolut beställa fler gånger därifrån!! 
 
Om ni också vill ha 5$ rabatt vid första beställningen, eller 10$ vid beställning över 40$ så använd koden: ZBZ581
 
 
 
Om ni är lite osäkra på att beställa från en amerikansk hemsida eller vill ha era produkterna lite snabbare så rekommenderar jag i så fall den brittiska hemsidan jag skrev om ovan - allbeauty.com. Jag fick mina produkter därifrån efter en vecka och priserna där, både på borstarna och på alla andra produkter, är fortfarande billigare än i Sverige. Och där kan du som sagt beställa för hur mycket du vill utan att tänka på moms och tull!
 
Hoppas all information och tips har varit till hjälp, annars är det bara att kommentera om det finns några obesvarade frågor!

19.11

Det har varit riktigt dåligt med uppdaterande dom senaste dagarna! Men det har som sagt varit påsk och hela helgen har gått till massvis med andra saker. I lördags var det en del ärenden som behövdes göras och eftermiddagen och kvällen bestod sedan av att laga god mat med efterrätt, umgås och se på skräckfilm tillsammans med mina favoritpersoner! Och igår spenderades dagen med A hos hans familj där vi åt påsklunch och fika tillsammans, och sedan på kvällen tog jag mig tiden till att plugga lite. Denna söndag har jag spenderat min tid med A som åkt tillbaka till Oslo nu, och resten av kvällen ska jag spendera till lite av varje - grilla med familjen, plugga, duscha och förbereda för skolan till imorgon m.m.!
 
Sitter förövrigt just nu och tittar på lite teknikprylar. Jag behöver verkligen en ny mobil för min har krånglat i flera månader nu. Det har stått länge mellan en iphone eller en samsung. Men jag tror att det får bli en samsung galaxy 5s, även om den enligt mig är något för stor för mina små händer. Vill även införskaffa mig en surfplatta, så varför inte matcha med nya mobilen i så fall? Så jag funderar på att köpa en samsung galaxy tab 3, som jag även hört bra saker om. A vill också köpa en tab 3 så min förhoppning är att vi kan få ett bra pris om vi köper allt samtidigt. Jag har ju även länge velat ha ett 50 mm objektiv från Nikon, så jag funderar även på att köpa det samtidigt så kanske det sammanlagda priset blir ännu bättre. Usch det kommer bli en hög summa detta, får vänta på lönen i vilket fall!
 
 

we are the world ♥

Gåshud säger jag bara!! Förstår inte att jag aldrig sett denna underbara video förens nu, så himla fint!

betydelsefullt armband

Nu har jag ett till mycket betydelsefullt armband som pryder min arm, eller kanske kan säga två stycken till, då jag inte kunde bestämma färg och köpte en av varje. Det går som sagt till en god sak och det var en självklarhet för mig att köpa dom! Så jag och A köpte två var och så köpte jag även ett till syster som en liten present!
 
 
 
Absolut ett av dom finaste armbanden jag äger! Dom kostar 100 kronor styck och pengarna går till Ungcancer. För mig är det en självklarhet att alla som kan och har möjlighet bör hjälpa andra som har det sämre!
 
 - Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! ♥

real techniques - foundation brush

Har länge velat prova på en snedskuren foundationborste! Förhoppningsvis är den så bra som jag hoppats på!

17.12

Denna dag har spenderats på stan med A som har kommit hit för att vara här under påsk (♥)!! Vi tog en mycket behövlig lunch och sedan har vi handlat present till A:s systerdotter som fyller år idag. Hela fyra år blir hon, tiden går så himla fort! Självklart fick det bli ett leksakshus för Pet shop-djuren som har blivit så himla populära. Hon har en hel del saker därifrån så förhoppningsvis blir hon glad! Innan vi åkte hem gick vi såklart in på Hemmakväll och köpte med oss massvis med godis till påsk.
 
 
 
Det blev självklart ett påskägg till lilla 4-åringen också!

real techniques - shading brush

en ny favorit när det gäller ögonskuggsborstar!

real techniques - expert face brush

Detta är en av dom borstarna jag har velat införskaffa allra mest! Den ska vara hur bra som helst för att bygga upp basen med i form av krämfoundation eller flytande foundation. Med hjälp av denna borste så får man in foundationen "djupare" in i hyn genom att nästan massera in den i runda rörelser, vilket är perfekt när man vill att porerna ska synas mindre!

studying, studying and studying

Har suttit hela dagen med tentan nu. Det har varit riktigt jobbigt att bara sitta inne också när vädret varit så himla fint idag. Ännu värre kändes när hela familjen bestämmer sig för att åka ut och äta lunch när man precis ska sätta sig och plugga. Usch vill bara få denna tenta gjord nu, är verkligen helt slutkörd nu av alla begrepp och teorier. Jag har i alla fall skrivit i princip allt jag vill ha med nu, dock är jag uppe i 13 sidor och måste nu korta ner det till 8 som är maxgränsen. Så nu blir det att sista resten av kvällen och korta ned så man får med det bästa. Och imorgon är det en ny delkurs som börjar, får aldrig vila! 
Dagens pluggsnacks: ananas! ♥
 
Dagens vill ha: komma ut i vårsolen! ♥ 
 

real techniques - starter set

Beskrivning från eleven.se:
 
Real Techniques Starter Set

Fem stycken supermjuka borstar med lyxig taklonborst som är idealiska till att jämnt applicera professionella sminkningar med HD-resultat även i starka ljus.

 • Material: Aluminiumhandtag & taklonborst, som är ett mycket fint nylonmaterial, liknande naturborst. Detta material är hygieniskt, enkelt att rengöra och det släpper inte hår.
Innehåll:
 • Base Shadow Brush
 • Deluxe Crease Brush
 • Accent Brush
 • Pixel-Point Eyeliner
 • Brow Brush
 • Borstväska
 
 
Deluxe Crease Brush // Base Shadow Brush // Accent Brush // Pixel-Point Eyeliner // Brow Brush
 
Användning: 
Deluxe Crease Brush - konturering i ögonvecket 
Base Shadow Brush - applicering av ögonskugga (tror jag ska använda den till att blanda ut färger med också)
Accent Brush - mer detaljerad highlight och suddning
Pixel-Point Eyeliner - applicering av eyeliner
Brow Brush - definiera och fylla i ögonbryn

my evening

såhär såg min kväll ut igår och den ser lika rolig ut denna lördagskväll! Tentan ska in i morgon så det är bara att kämpa på. Som tur är har jag mitt pluggsnacks till hjälp som ger mig energi  - exotic snacks och cola!

real techniques - blush brush

Helt klart min nya favorit-rougeborste!

real techniques - stippling brush

Denna borste har jag velat ha jättelänge! Den kan användas till det mesta, jag hade tänkt att först och främst använda den till flytande foundation. Men den kan även användas till krämfoundation, mineral- och puderfoundation, krämrouge, puderrouge, highlight och vanligt puder att sätta ansiktet med. En allt-i-allo-borste alltså!

13.02

Besöket hos veterinären gick väl både bra och dåligt. Min lilla tjockis fick tillslut möta sanningen med att hon är lite överviktig, så vi ska tillsammans med en djurskötare fixa ihop någon slags diet som hon kan gå efter för att sakta men säkert gå ned lite i vikt. Min lilla misse var också jätteduktig när vi skulle ta blodprov, och förhoppningsvis visar provet att allt är som det ska. När dom undersökte hennes kropp verkade också allt vara som det ska och dom kände inget fel i bakre delen av ryggen. Dom tryckte längst hela hennes ryggrad men hon jama aldrig till eller liknande, men veterinären sa att katter kan bli så uppstressade hos veterinären att dom på något sätt inte har samma smärtgräns då och inte lägger fokuseringen på smärtan. Så hon kan fortfarande ha ont men att hon inte visade det. Förhoppningsvis handlar det bara om en belastning som kommer med ålder och som påverkas när hon hoppar upp och ned bland möbler. Det jobbigaste av allt var att få reda på att min lilla älskling har ett blåsljud på hjärtat. Eventuellt kan det bara låta som det på grund av att hon blev stressad, men vi ska ändå kolla upp detta med ett ultraljud för att veta säkert. Så det blev som sagt både bra och dåliga nyheter och nu gäller det bara att vänta på svaret från blodprovet. Ska försöka att inte gå och tänka och oroa mig så mycket förens vi vet mer!
 
Sedan vi kom hem har jag bara vilat och legat med värme på nackspärren och tagit några värktabletter. Har underhållt mig själv genom att titta på lite klipp på youtube och kolla runt på lite hemsidor. Har förövrigt fastnat för Glossybox nu och funderar starkt på att beställa hem en prenumeration. Dock vet jag inte om jag ska ta för 6 månader eller för 12 månader??! Har ett tag till på mig att bestämma mig i alla fall då jag får vänta tills lönen kommer!
 

my furry buddy ♥

Idag började dagen med några timmars jobb, sedan bar det iväg hem för att vila bort huvudvärken som smygit sig på mer och mer under dagens gång. Nu på kvällen har tiden gått till att fixa och dona med tentan som jag ska sitta med i morgon hela dagen efter att jag varit iväg med min lilla tjockis till veterinären. Jag och pappa ska nämligen iväg med vår lilla misse imorgon bitti på en hälsokoll. Jag är faktiskt orolig för att vi ska kunna få dåliga nyheter, då hon har börjat bli gammal och hon sover alldeles för mycket om dagarna. Jag har även märkt att hon verkar ha ont i nedre delen av ryggen, vilket även vår kattvakt märkte av under tiden vi var i Teneriffa. Jag hoppas verkligen att det inte är något allvarligt. Jag vill verkligen inte åka därifrån imorgon med dåliga nyheter, nej usch jag vill inte tänka på det nu! Istället ska jag lägga mig och snosa med lilla tjockisen bredvid mig. Nattis! ♥
I över 10 år har du varit min bästa vän på fyra ben. Och jag vill uppleva många fler år med dig där du alltid vill upp i min famn och trampa försiktigt med dina tassar samtidigt som du spinner. Jag vill att du i flera år till ska somna på min mage när vi ligger i sängen och ska sova. Jag vill i flera år till låta dig ta upp hela sängen när du alltid lägger dig i mitten. Jag vill i flera år till höra hur du snarkar så sött liggandes bredvid mig. Jag vill i flera år till kunna skratta åt hur du ligger när du sover. Jag vill i flera år till skratta åt hur du förgäves försöker ta dig in i mitt rum när dörren är stängd. Jag vill att du i flera år ska störa mig när jag pluggar och berätta att det är mysdags. Jag vill i flera år till kunna pussa på din söta lilla nos och burra in mitt ansikte i din päls. Jag vill i flera år till känna hur du varje dag hälsar på mig genom att stryka dig mot mig. Jag vill i flera år till känna hur du stryker ditt ansikte mot mina händer för att jag ska fortsätta klappa och gosa med dig. Jag vill att du i flera år till ska komma och jama till mig för att berätta att du vill gå ut, att du vill ha mat eller att kattsanden måste bytas. Jag vill att du ska vara min lilla tjockiskatt i flera år till och fortsätta visa resten av familjen att det är du&jag som gäller, att du är min och jag är din! ♥

real techniques - powder brush

Denna puderborste är hur mjuk som helst och ska vara perfekt för att bygga upp en bra bas. Kan användas både till puder och mineralfoundations! ♥ ♥ 

21.45

Avslutar kvällen med ett klipp som gjorde mig så glad, lite ledsen och rörd på samma gång! Fick gåshud och blev helt tagen när jag såg hur alla reagera till hans röst!
 
Nu är det sängen som gäller för min del. Imorgon blir det några timmars jobb och sedan sitta med tentan resten av dagen och kvällen, nattis!

real techniques - core collection

Kom ju på att jag inte visat upp mina nya real techniques-borstar i mer detalj än!! Tänkte visa upp dom olika inlägg framöver och för att underlätta det skriva upp vart jag köpte dom i ett sista inlägg, och även hur jag gjorde för att vi lite rabatt m.m.!
 
Beskrivning från eleven.se:
 
Real Techniques Core Collection

Fyra stycken supermjuka borstar med lyxig taklonborst som är idealiska till att jämnt applicera professionella sminkningar med HD-resultat även i starka ljus.

 • Material: Aluminiumhandtag & taklonborst, som är ett mycket fint nylonmaterial, liknande naturborst. Detta material är hygieniskt, enkelt att rengöra och det släpper inte hår.
Innehåll:
 • Detailer Brush
 • Pointed Foundation Brush
 • Buffing Brush
 • Contour Brush
 • Borstväska
 
 
 
Contour Brush // Pointed Foundation Brush // Detailer Brush // Buffing Brush
 
Användning:
Contour Brush - skulptera och highlighta ansiktet
Pointed Foundation Brush - flytande foundation
Detailer Brush - concealer och läppstift
Buffing Brush - puder och mineralfoundation

23.22

Dom senaste dagarna har bestått av att plugga, vila nacken och umgås lite med A som varit och hälsat på i några dagar. Min nackspärr har inte försvunnit än och jag har huvudvärk i princip hela tiden. Inatt fick jag knappt någon sömn så fick sjukanmäla från jobbet idag. Så hela dagen har bara gått till att vila och passade även på att ringa till vårdcentralen och prata med en läkare eftersom att jag börjar bli orolig över varför nackspärren aldrig försvinner. Han lugnade i alla fall ner mig lite och sa att det fortfarande är normalt och att jag får börja ta mer värktabletter och försöka ha värme på hela tiden. 
 
Nu ikväll har jag vinkat av A som åkt tillbaka till Oslo. Det har varit mysigt att ha honom här men tyvärr har jag knappt kunnat umgås med honom om dagarna då jag har pluggat och varit i skolan. Jag har i alla fall kunnat somna bredvid honom varje natt ♥. Resten av kvällen har bestått av att läsa i kurslitteraturen och förbereda inför tentaskrivningen som jag ska börja på imorgon efter skolan! Men nu har jag tagit mig en varm dusch och ska snart lägga mig och sova. Men innan så får det bli att titta runt på inspirerande sminkningar, det var så länge sedan jag verkligen la ner mig på en sminkning. Att sminka sig och leka med skuggor och färger är något av det roligaste som finns, känner bara att tiden aldrig finns till. Det är så mycket annat som ska göras när jag väl kan lägga studierna åt sidan!
 

never lose faith

Idag har det varit kalas som stått på schemat! Väl därborta fick vi höra något väldigt rörande om en 10-årig liten tjej som fått elakaste sorten av leukemi. Hon svarar som tur nog väldigt bra på medicinen men det tar tre år innan läkarna kan avgöra om hon blir frisk eller inte. Personen som berättade detta för oss berättade även att hon hjälper två tjejer som just nu håller på med ett gymnasiearbete där dom samlar in pengar till Barncancerfonden genom att sälja armband med texten "Never Lose Faith", där varenda krona dom får in går till fonden. Självklart köpte vi alla med oss ett varsitt armband hem! Så nu pryder detta vackra och betydelsefulla armband min handled!
 
 
Never Lose Faith! ♥

raw food - chokladbollar

Duktiga syster ställde sig igårkväll och gjorde chokladbollar av raw food, det vill säga av produkter som varken innehållet fett eller socker. När jag väl skulle smaka blev jag väldigt förvånad över att dom såg exakt ut som vanliga chokladbollar, och dom smakade jättegott, perfekt "raw food-godis"! Dom har passat perfekt denna fredag då hela dagen bestått av att plugga!
 
Dessa innehåller:  torkade plommon, cashewnötter, kakao, havregryn, honung, kokos, vatten och mjölk!

work, study snacks & top model

Kom nyss hem från några timmars jobb och kände att jag borde väntat lite längre med att prova jobba igen, då smärtan i nacken höll på hela tiden och gjorde så att jag fick huvudvärk tillslut. Nu är jag i alla fall hemma och har fått i mig tre värktabletter som förhoppningsvis ska göra susen! Köpte dessutom med mig mina favoritmellanmål/pluggsnacks hem, bara för att unna mig lite innan jag dyker in i litteraturen igen. Så nu blir det att lägga sig i soffan under en filt och titta på Top model och äta lite Corny och Keso mellanmål!
 
 

dreaming of sunshine

Idag tog jag mig faktiskt upp till skolan trots dålig sömn och jobbig smärta! Var även duktig och stannade kvar och pluggade ett tag fram tills att jag hade tid hos studievägledaren. Kände att jag behövde prata med någon och "bolla lite idéer med". Satt där ett bra tag så nu har jag lite mer koll men fortfarande inte någon aning om vad jag vill än, fick dessutom upp intresset för fler utbildningar nu!
 
Denna kväll har bestått av att läsa en hel del litteratur, så nu värker huvudet och skriker efter luft! Får nog ta och tvinga ut mig på en snabb promenad, trots det kalla och tråkiga vädret. Sitter förövrigt just nu och drömmer mig bort och tittar på bilderna från resorna i gran canaria, turkiet och teneriffa. Vill verkligen ha sol och värme igen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
solnedgångar är nog något av det finaste som finns!
 
 

chicken fajitas

Denna jobbiga nackspärr försvinner verkligen inte. Har inte kunnat gå till skolan varken igår eller idag på grund av att jag inte får någon sömn på nätterna då smärtan såklart blir värre. Hur jag än ligger med nacken så gör det fortfarande ont! Värken gör även att jag får huvudvärk och yrsel, och nu börjar även värken stråla ned i armen. Som tur är så hjälper värktabletterna till lite och ikväll får jag nog ta dubbel dos så att jag får någon sömn, för imorgon känner jag att jag MÅSTE till skolan. Dessutom är det väldigt långtråkigt att ligga hemma hela tiden och bara läsa, läsa och läsa i litteraturen. 
 
Nu har jag precis smällt i mig lite fajitas som syster och hennes pojkvän fixat i ordning ikväll, supergott!! Dom var även så söta och köpte med lite jordgubbar från affären som får bli lite efterrätt/pluggsnacks denna kväll!
 

Louise Johansson